Twilight/Alkonynat

Üdv az oldin.Ez az oldal csak ALKONYATTAL foglalkozik.Remélem az oldim mindenkinek tetszik,de ha nem,kérlek titeket hogy adjatok tippeket,hogy mi az amit hiányoltok.Erre a célra csináltam egy külön levelezős e-mailt is:twilight13@citromail.hu.

A vámpírokról:


vampir.jpg


A Twilight vámpírjai - egy kivétellel - mind nagyon vonzóak.A Cullen család tagjait Bella lélegzetelállítóan gyönyörűnek írja le, sőt, igazából ez az, ami felhívja rájuk Bella figyelmét.

Bár Bella főleg Edward-ról beszél, de még többször is olvasható, hogy mennyire is szépek a vámpírok. Például Carlisle-t úgy írja le, hogy "inkább úgy néz ki, mint egy modell, mint egy orvos", Rosalie "minden képzeletet felülmúló", "tökéletes szőke lány", Edward pedig "elbűvölő" és "túl szép ahhoz, hogy igaz legyen". Esme külsejéről ír a legkevesebbet, de "neki is ugyanolyan sápadt a bőre és ugyanolyan szép arcvonásai vannak, mint a többieknek".

Irónikus, hogy a szavak, amikkel Bella leírja a vámpírokat, néha ezekkel a lényekkel kapcsolatos gyakori sztereotípiákat támasztanak alá. Mint például, amikor Edward "angyal"-ként szerepel (Twilight - 23. f.), vagy úgy írja le, hogy "angyali az arca".

"A vámpírrá átalakulás során egy teljesen hétköznapi emberből is szép vámpír lesz, a gyönyörű emberekből pedig 'minden képzeletet felülmúló' vámpírok válnak" - magyarázta Stephenie Meyer - "Rosalie azért ennyire szép, mert emberként is az volt. "

A mozdulataik kecsesek, Alice mozdulatai pedig olyanok, mintha "táncolna", és nagy kontrasztban vannak Bella ügyetlenségével.

A nomád vámpírok teljesen máshogy néznek ki, a mozgásuk "macskaszerű" és mozdulataikban is sokkal inkább hasonlítanak állatokra, mint emberekre.James az egyetlen vámpír a könyvben, aki nem vonzó. Meyer ezt így magyarázza: "James emberként sem volt szép. Ez elég ritka, mivel a vámpírokat vonzza a szépség és ha valakit átváltoztatnak, akkor ahhoz mindig kivételes embereket választanak"

A Cullen család tagjainak "vegetáriánus" életmódjuk miatt arany színű a szemük (ha szomjasak, sötétebb lesz). Más vámpírok szeme azonban alapból sokkal sötétebb.


Hiedelmek és tévhitek:

Ami szerintem még jobbá teszi az egész történetet, hogy Meyer olyan képességektől fosztotta meg, vagy éppen ruházta fel a vámpírokat, amik más történetekben illetve a vámpírokról szóló legendákban viszont szerepelnek.Ilyen például az, hogy nem alszanak koporsókban (sőt, egyáltalán nem alszanak), nem félnek a hagymától, nem lehet karóval elpusztítani őket, nem változnak denevérré és nem égnek el a napon.

Az utóbbira a magyarázatot a következő bekezdésben olvashatjátok.Ugyanakkor a legtöbb dolgot megmagyarázza más dolgokkal és érvekkel, amitől a könyv már egyből sokkal több érdekességet és újdonságot tartogat a vámpír fanatikusoknak is.

Képességek:


Mikor valakiből vámpír lesz, akkor az összes érzéke felerősödik, a szaglás, látás, hallás... Tulajdonképpen ragadozó lesz belőlük, de ehhez csupán ezek az érzékek nem elegendőek. A test felgyorsul, felerősödnek a reflexek és hihetetlenül erősek lesznek (pl: amikor Edward letépte a kovácsoltvas rózsát az ágyról, majd porrá morzsolta a tenyerében. /Eclipse/).

Mivel gyönyörűek, ezzel magukhoz tudják vonzani az embereket, akiket megbabonáz a szépségük. Ugyanakkor a legtöbb ember ösztönösen kerüli a vámpírokat, a tudatalattiuk figyelmezteti őket a veszélyre.

Hogy még vonzóbbak legyenek az áldozataik számára még egy plusz képességgel felruházta őket a természet; csillognak a napon. Ez Stepheni Meyer magyarázata arra, hogy miért nem látunk sűrűn nappal vámpírt és ez a magyarázat arra is, hogy a Cullen család miért az esős Forks-t választotta lakhelyül.


A vérfarkasokról:


verfarkas.jpg

Stephenie Meyer Twilight szériájában először a 2. kötetben (New Moon) futunk össze a vérfarkasokkal, akiket először hatalmas medvéknek azonosítanak.

Tény és való, hogy a vérfarkasok mérete egy jól megtermett medvéével vetekszik! Nem véletlen, hiszen így könnyebben legyűrik természetes ellenségüket, a vámpírokat. A vérfarkasok megjelenése a vérvonalhoz köthető. Csak a megfelelő utódok képesek az átváltozásra, mely általában olyan 15-16 éves korban jelentkezik először, amikor a fiúk érett férfivá érnek. (de mivel nem vagyok fiú, nem tudom hogy az pontosan mikor van.)

Ez persze, csak akkor történik meg, ha vérszívók vannak a környéken, ugyanis a vérfarkasok feladata az emberek védelmezése a vérszívók ellen. Ha nincsenek vámpírok, nincsenek vérfarkasok.

Arról, hogy miként lettek a vérfarkasok egy teljes fejezet foglalkozik a 3. kötetben, úgyhogy arra most nem térek ki.

- A fogaik az egyetlen olyan dolog, ami képes átharapni a vámpírok megkövesedett testét.

- Csakúgy, mint a vámpírok a vérfarkasok is elég gyorsak. Gyorsabbak még a vámpíroknál is. Talán mert négy lábuk van. (Amúgy Jacob szerint ez a legjobb dolog az egész vérfarkas létben. Jellemző. Férfiak)

- Gyorsan gyógyulnak. Jó példa erre, az a jelenet az Eclipseből, amikor Jacob véletlenül megvágja a kezét és a seb pár perc alatt begyógyul.

- Telepatikus képesség, mely csak akkor működik, ha farkas alakban vannak. Ilyenkor a falka tagjai hallják egymás gondolatait, akármilyen távol vannak egymástól! Nagyon hasznos képesség nyomkövetésnél és vadászatnál, de ugyanakkor a magánélet sérthetetlenségéről le kell mondaniuk. Mert az nincsen.

- Kitűnő szaglás, ami szintén fontos a nyomkövetésnél. Itt jegyezném meg, hogy a vérfarkasok számára a vámpírok - mily meglepő - bűzlenek, de ugyanez mondható el a vámpírokról is. Egyébként a vámpírok illata a vérfarkasoknak édeskés, és szúrós is egyben.

Egyéb Képességek:


A következő képességeknek nincs túl sok közük a vámpírok megsemmisítéséhez, ezért azokat különszedtem:

- A vérfarkasok nem öregszenek, mindaddig, amíg fel nem adják farkas mivoltukat (azt nem tudni, hogy így meddig élhetnek el. Taha Aki, aki az utolsó nagy lélekvezér és az első vérfarkas is volt egyben / Eclipse, 11. fejezet, Legendák/ 3 emberöltőt élt).

- A vérfarkasok átlag testhőmérséklete olyan 42 oC körüli, ami azt jelenti, hogy még mínusz 10 oC-ban is vígan megvannak egy szál pólóban. Emiatt képtelenek megfázni.

- Meyer vérfarkasai nem várják meg a holdtöltét, ahhoz hogy kiszőrösödjenek! Ők akkor változnak át amikor csak akarnak. Persze a fiatal vérfarkasok ezt még nem igazán tudják kontrollálni, így bármikor átváltozhatnak. Ennek sokszor kellemetlen következményei lehetnek (Sam és Emily esete) Maga az átváltozás nagyon gyorsan történik, olyan hirtelen, hogy „ha pislognék, az egész átváltozást elmulasztottam volna". (Bella, New Moon 14. fejezet)

- Imprintig = lélektárs + szerelem első látásra, talán ez lehetne a képlete ennek az „imprintálásnak", aminek a magyar megfelelőjét még nem találtam meg. Bár Jacob szerint ez sokkal több, mint a szerelem első látásra. Röviden, tömören arról van szó, hogy ha vérfarkasunk megtalálja élete párját, aki bárki lehet (gondoljunk csak Quil kétéves „társára"), elég csak egy pillantás, és másra se tud gondolni, csak rá. Csak ő létezik neki, minden más elhanyagolható és a többi, és a többi.

- Léteznek női vérfarkasok is, meglepve ezzel a törzs férfi tagjait, hiszen Leah Clearwater szintén örökölte az átváltozás képességét.

A vérfarkasok színe változó. Függ az ember személyiségétől, külső megjelenésétől és a haj hosszától is. Igen a hajhossztól is. Minél hosszabb ugyanis az ember haja, annál hosszabb a bundája. Ez ilyen egyszerű.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 32
Tegnapi: 5
Heti: 37
Havi: 193
Össz.: 81 159

Látogatottság növelés
Oldal: Vámpírok és farkasemberek
Twilight/Alkonynat - © 2008 - 2018 - foreveralkonyat.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »